Yıldırım Paratoner

Kompanzasyon Kurulumu

Kompanzasyon Kurulumu kullanılmakta olan yükün reaktif ve kapastif dengeyi sağlamaya yarayan kondansatörler sayesinde verimliliğinin yükseltilmesi adına orta ve büyük işletmelerde kullanılan elektriksel donanımdır. Firmamız tarafından hemen her bütçeye uygun şekilde kompanzasyon kurulumu gerekli pano hesaplamaları ile birlikte gerçekleştirilmektedir.

Kompanzasyon Kurulumu

Kompanzasyon kurulumu için kullanılan kompanzasyon sistemlerde birbirinden farklı iki güç mevcuttur. Aktif ve Reaktif olarak değerlendiğin güçler kullanılan ve atık güç olarak görünmektedir. Aktif Güç elektrik enerjisi ile çalışan yani kullanılan güç olarak ele alınır. Reaktif Güç ise kullanım dışında kalan işe yaramayan atık güç olarak bilinmektedir.

Reaktif güç endüktif ve kapasitif olmak üzere kendi arasında iki farklı gruba ayrılır. Endüktif manyetik ve bobin mantığı ile çalışan cihazların tükettiği, kapasitif ise kapasitörler tarafından kullanılan güçtür. Bu farklı çalışan iki gücün ters yönlü olduğundan dolayı doğru kullanım olarak revize edilmesi durumunda enerji tüketimi azalır ve cezai durumlar ortadan kalkar.

Profesyonel Çalışma

İşimize ve ekmeğimize saygı duyuyor verdiğimiz hizmet sonucunda daha fazla çalışana istihdam sağlamayı hedefleyerek kusursuz projelere imza atıyoruz.

Hızlı ve Uygun Çözümler

Verdiğimiz tüm hizmetlerde yaptığımız işin kalitesine oranla en uygun fiyatlı teklifleri sunuyor, geniş ekibimiz sayesinde yaptığımız kurulum ve montajı en hızlı şekilde çözümlüyoruz.

0
Yıllık Tecrübe

Aktif Reaktif Cezaları

Reaktif Ceza Neden Gelir

Genel olarak eksik olarak yapılmış olan kompanzasyon grupları reaktif cezanın gelmesinde baş rolü oynamaktadır. Arızalı kondansatörler, kontaktör ve sigortaların arızaları reaktif cezasının gelmesi sebepleri arasında yer almaktadır. Reaktif ceza sorunlarının giderilmesi faturalarda ciddi düşüşlere imkan sağlamaktadır. Sizlerde reaktif cezaya maruz kalmak istemiyorsanız kompanzasyon kurulum ve arıza giderimi için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Kapastif Ceza Neden Gelir

Genel olarak elektronik cihazların oluşturmuş olduğu kapastif enerji kompanzasyon panosunda bulunan şönt reaktörlerin arızalanması ya da ihtiyaç harici devreye giren kondansatörlerin, kondansatör guruplarında bağlı bulunan kontaktörlerin yapışık olması gibi nedenlerden kapastif ceza gelmektedir.

Reaktif Ceza Takibi

Aktif olarak kullanılmakta olan elektrik enerjisinin makine ve diğer teçhizat kullanımına oranla çekilen ve elektrik sistemi üzerinde oluşan yüküdür. Bu yükün dengelenmesini sağlayan en önemli etken kondansatör guruplarıdır. Toplam aktif yükün eşit olarak kondansatör guruplarına aktarılması sonucunda reaktif enerji oluşumunu engellememektedir.

Kapasitif Ceza Takibi

Orta ve büyük işletmelerde kullanılmakta özelikle LED UPS motor sürücüleri gibi elektronik cihazların oluşturmuş olduğu kapasitif enerji günümüzde şönt reaktörler sayesinde dengelenmektedir. Herhangi bir cezai duruma maruz kalmamak için gerekli takip ve kompanzasyon kurulumu için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Yıldırım Paratoner

Kompanzasyon Panosu Kurulumunda Kullanılan Malzemeler

Kompanzasyon panosunda kullanılan malzemeler reaktif güç kontrol rölesi, çeşitli klovarlar da kondansatörler, deşarj özellikli kompanzasyon kontaktörleri, kademe koruma sigortaları, şönt reaktör, harmonik reaktör ve gerekli sarf malzemelerden oluşmaktadır

Harmonik oranı yüksek olan işletmelerde harmonik filtreli kompanzasyon uygulanmakta, kapastif oranı yüksek olan işletmelerde ise şönt reaktörler kullanılmaktadır. Toplam çekilen aktif yük hesabına göre kademe ve klovar hesabı yapılmaktadır.

Yıldırım Paratoner

Yıldırım Paratoner Özdinç Elektrik Şirketler Grubu bünyesinde barınmaktadır.

Özdinç Şirketler Grubu

Özdinç Şirketler Grubu ile ilgili merak ettiklerinizi Hakkımızda sayfasında bulabilirsiniz.

Kompanzasyon Kurulumu

Reaktif Ve Kapasitif Endeks Hesabı Nasıl Yapılır

  • 1.8.0 Aktif yük ilk kullanım ve son kullanım arasındaki fark çıkarılır
  • 5.8.0 Reaktif yük ilk kullanım ve son kullanım arasındaki fark çıkarılır
  • 8.8.0 Kapastif yük ilk kullanım ve son kullanım arasındaki fark çıkarılır
  • Çıkan sonuçlar aktif yüke (1.8.0) bölünerek hesaplanır.
  • %33 reaktif %20 kapastif oranını geçmemesi gerekmektedir. Aksi durumda dağıtım şirketi tarafından cezai işlem uygulanacaktır.
Özdinç elektrik A.Ş kompanzasyon sistemleri konusunda yılların vermiş olduğu bilgi ve birikimle kompanzasyon kurulumu kompanzasyon takibi reaktif ceza ve kapastif ceza gibi konularda uzmanlaşmış teknik personel ve mühendisleriyle yapılan keşif ve hesaplamalar sonucunda müşterilerine en doğru ve en ekonomik çözümler sunmaktadır.  

Neden Özdinç Elektrik

Kompanzasyon Kurulumunda bizi seçmek için bir çok nedeniniz var

Kompanzasyon kurulum arıza ve reaktif tercihi için bizlere iletişim sayfamızda bulunan iletişim hatlarımız üzerinden her zaman ulaşabilirsiniz.  

İşletmenizin reaktif takibini ve kompanzasyon kurulum işini gönül rahatıyla emanet edebileceğiniz bir firma arıyorsanız Yıldırım Paratoner ve Özdinç Elektrik ekibi olarak her zaman sizlerin yanındayız. 

Biz kusursuz ve koşulsuz müşteri memnuniyetini sağlamak adına her gün tüm ekip üyelerimiz ile birlikte daha çok çalışıyor, yenilikleri gün be gün takip ediyor sürekli olarak eğitim ve seminerlere katılıyoruz. 

Uygun çözüm, kaliteli ve profesyonel kompanzasyon kurulumu ve kompanzasyon takibi için ÖZDİNÇ ELEKTRİK A.Ş müşteri memnuniyetini ön planda tutmak için elinden geleni sonuna kadar yapmaktadır. Unutulmamadır ki düzenli kontrolü yapılan kompanzasyon işletmenize ciddi tasarruf sağlayacaktır.

Ali kâhya OSB, Asım kibar OSB, Arslanbey OSB, İmes makine ihtisas OSB, Gebze plastikçiler organize sanayi bölgesi, Dilovası organize sanayi bölgesi, Gebze kimya ihtisas OSB, Gebze kömürcüler ihtisas OSB, Gebze GOSB, Makine ihtisas OSB, Gebze güzeler OSB, Tosb otomotiv yan sanayi ihtisas OSB, Kandıra gıda ihtisas.

İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi (İAYOSB), İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi (İDOSB), Birlik Organize Sanayi Bölgesi (BOSB), İstanbul-Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB), İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (İTOSB)